Jeg kender rigtig mange mennesker, der aldrig har fået hælsporebehandling. De har så at sige kureret det selv ved at ændre på deres sko. De har fx udviklet hælspore efter en periode med intensiv løbetræning eller for meget fodboldspil. De har så købt nye sko eller gearet ned for træningen. Det, synes jeg, er lidt dumt. Samtlige, som jeg kender, der har haft en hælspore, har fået den igen efter noget tid. Det skyldes måske, at de er vendt tilbage til den mere intensive træning for hurtigt og derfor ikke har fået skaden helet 100%, inden de er kommet i gang. Det er jo en skade i senerne, der ligger neden under foden, og det kan jo tage meget lang tid, inden en seneskade heles. Også selv om man ikke kan mærke den. Måske 6 måneder eller mere, alt efter, hvor slem skaden er.
Selvgjort er…
En af mine veninder fik hælspore, og ’kurerede den selv’. Hun var tilbage på banen efter 1 måned. Men efter 2 eller 3 træningssessioner var det galt med hendes fod igen. Hun er ellers en type, der passer godt på sig selv. Men da hælsporen dukkede op igen, fik hun besked af træneren på, at hun skulle blive væk fra holdet i mindst 6 måneder. Han tør ikke regne med hende på førsteholdet. Hun blev naturligvis ked af det og begyndte at lede efter en mulig behandlingsform. En sikker behandlingsform. Hun kom på besøg i sidste måned. Hun haltede noget. Vi var naturligvis glade for at se hende. Og det var dejligt, at hun kom på besøg, mens vi trænede. Hun satte sig oppe på tilskuertribunen og kiggede på os. Vi kunne godt mærke, at hun savner træningen. Bagefter gik vi ud for at få en kop kaffe sammen med hende.
Akupunktur og osteopati
Hun fortalte os, at hun var i behandling. Hun havde fundet en terapeut, som er rigtig god. Vi spurgte hende om, hvem det var, og hun fortalte, at hun havde ledt efter en behandler med lys og lygte. Hun havde bl.a. søgt på internettet: ”Osteopati København”. Hun havde også ledt efter ”akupunktur Valby & København” – mest af nysgerrighed, men fordi hun er meget på med hensyn til alternative former for behandling af skader, kunne hun ikke lade være. Hun havde fundet en genganger i sine søgninger og kontaktede ham. En sportsfysioterapeut, der selv har dyrket sport på topplan og derfor ved, hvor vigtigt det er, at en sportsskade bliver behandlet ordentligt.
Der er tale om en fysioterapeut på Østerbro i øvrigt.
Hun er nu i behandling hos ham og vil anbefale, at vi bruger ham, hvis der sker os noget. Hun er glad for, at han har sådan en meget mere menneskelig tilgang til sine patienter, end de fleste fysioterapeuter har. Han ser det som sin opgave, at få beskeden ud til alle sportsudøvere, at hvis de får en skade, så skal de tage den alvorligt og få den behandlet, men det behøver ikke altid at være via de traditionelle metoder. Det kan ske med andre metoder, som ikke medfører forbrug af medicin. Og det kan være en fordel. Man ved jo aldrig, om man bliver udtaget til dopingprøve ved et stævne. En ting er dog altid sikkert og anbefalelsesværdigt: Massage!
Læser du kun engelsk? Fortvivl ikke – besøg deres hjemmeside på engelsk om massage Copenhagen. Det er da god service.